Pridružite se festivalu Seasplash u Hrvatskoj – jednoj od najboljih na Balkanu

Festival Seasplash ima najdužu tradiciju u Hrvatskoj. Nalazi se na čarobnom mjestu – srednjovjekovnoj tvrđavi Punta Christo kod Pule, a nudi četiri dana glazbe na nekoliko etapa. Dnevne glazbene i umjetničke programe na plaži, besplatni kampovi, kulturni i sportski programi, radionice, bazar, zone za odmor i još mnogo toga. Festival je idealno mjesto za lakše ljude koji uživaju u ljetnim vibracijama reggaea, dubova, bubnja i basa i ska ritam “, piše časopis Rad Season.
Ovogodišnje izdanje je 16. od Hrvatskog festivala Seasplash, koji je u četvrtak otvorio svoja vrata reggae, drum’n’bass i dub ljubiteljima, nudi pet festivalskih pozornica koje se šire preko tvrđave Punta Christo blizu istarskog grada Pule.

Festival Seasplash, najvažniji je hrvatski ljetni događaj, a ove su godine organizatori više od 80 hrvatskih i inozemnih izvođača, uključujući U-Roy & Mad Professor, radikalnu plesnu frakciju i Kali Fat Dub.

Iza njega je Udruga Seasplash – nezavisna kulturna organizacija koja se bavi glazbom, umjetnošću i kulturom kao aktivnim dijelovima društva – s tim da je to temeljni projekt.

Službena web stranica događaja obavještava javnost o svrsi festivala: “Cilj mu je potpora novim umjetnicima i velikim imenima, povezujući ih s profesionalcima i kulturnim aktivistima iz cijelog svijeta.

Umjetnici uličice, udruge i kolektivi također će predstaviti svoj rad na festivalu, kao dio ArtSplash kolonije, projekt koji podupire pisane grafitke, ilustratore i multimedijske umjetnike iz Hrvatske i inozemstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *